Now Reading
Interviu exclusiv: Electric Fence @ Eurovision 2013

Interviu exclusiv: Electric Fence @ Eurovision 2013

Electric Fence au provocat o adevarata isterie in acest an la Eurovision cu piesa “Emilia” si mai mai ca erau sa ajunga la Malmo. Au ajuns insa pe locul doi in finala Selectiei Nationale, un loc deloc de neglijat.
Pe Elena Vasile o stim din Hora, de la Vocea Romaniei, insa cum si-a dorit un stil al sau propriu si personal, a creat Electric Fence, pastrandu-si insa vocea puternica si usor recognoscibila.

Povestea Electric Fence o puteti citi in continuare, o poveste a succesului si a usoarei arogante care isi are locul atunci cand vorbim despre talent.

Cum a luat nastere ideea de Electric Fence?

Noi cantam de vreo trei ani. Nu am avut aparitii in media foarte dese, dar am cantat foarte mult in cluburi, mereu live. Avem o alta abordare, cu mai putina presa, mai putina televiziune. Nu ne-am fi dorit acest lucru neaparat, dar mass media din zilele noastre nu agreaza genul nostru de muzica. Ni se spune ca suntem un pic cam agresivi, ca nu avem piese de radio. Noua nu ne pasa, aceste lucruri nu sunt niste piedici pentru noi. Ne vedem de muzica si de drumul nostru in continuare.

Eurovisionul consideri ca v-a adus un plus de imagine?

E clar ca da. Noi am mai participat la Eurovision cu o compozitie in 2009, care nu a intrat in semifinale. Anul trecut s-a certificat faptul ca daca intr-adevar ai o piesa buna, intra in concurs. Fiecare are incredere in munca lui si are senzatia ca isi trimite cea mai buna compozitie. Aparitia de anul trecut ne-a adus multe beneficii. Ne-am facut cunoscuti publicului larg, am fost invitati in emisiuni. Ne-a facut sa ne dori sa venim si anul asta. Pentru ca anul trecut am vazut ca se poate si am fost foarte aproape de victorie. Acest lucru nu inseamna, insa, ca vom mai veni si anul viitor. Nu vrem sa ne transformam intr-o trupa de Eurovision, ca lumea sa zica: uite, ei sunt cei care tot timpul canta la Eurovision. Nu e adevarat. Noi cantam foarte mult in cluburi, la festivaluri. Anul asta o sa avem niste festivaluri si in afara tarii. In aprilie vom lansa si un album.

Dupa “Vocea Romaniei” nu ti-ai fi dorit si o cariera solo?

Nu, tot ceea ce ce am facut la Vocea Romaniei, am facut tot pentru trupa mea de suflet. Suntem o gasca unita de trei ani jumatate, aceiasi oameni care isi pun sperante in acest proiect si ne dorim sa facem ceva impreuna. Nu vreau sa fiu dura, dar nu sunt genul de femeie cu aere de diva, cu proiecte solo. Nu ma intereseaza asta. Am o gasca cu care cant, ne simtim bine cand repetam, cand compunem. Noi singuri ne compunem piesele de la mixaj la forma finala si nu imi doresc altceva.

Cum comentezi imaginea excentrica cu care ati aparut in acest an la Eurovision?

Designerii nostri pentru acest an au fost Silvia Serban si Florin Dobre, carora le multumim enorm pentru cele doua randuri de tinute oferite. In semifinala am socat, am aparut cu o creasta, toata lumea s-a intrebat ce legatura a avut imaginea noastra de pe scena cu piesa. Asta a fost viziunea designerilor. In finala s-a mai schimbat putin, dar tot extravaganta mi s-a parut.

Nu va este teama de comparatia cu muzica Loredanei sau a lui Goran Bregovic?

See Also

Nu vreau sa fiu acida, dar nu cred ca a inventat Bregovic trompeta. Plus de asta, eu am mai cantat folclor inainte, in Hora. Nu ma tem niciodata de asemanari de genul acesta.

Cum va continua cariera voastra dupa acest concurs?

Avem multa treaba. Avem de lansat un album pe care il promitem de un an. Piesele sunt gata. Sunt 20 la numar, dintre care vom alege cele mai bune 12 piese. Este un album eterogen. Am inceput pe o linie, piesele cu tenta folclorica au venit in ultimul an. Sunt si piese mai agresive. Promitem sa va placa.

Pe final, ce mesaj doresti sa adresezi fanilor vostri?

Ascultati-ne muzica! Cautati-ne albumul atunci cand o sa apara si o sa descoperiti ca Electric Fence canta bine! Va asteptam cu drag la concertele noastre!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top