Now Reading
“Ochiul soacrei” in premiera la Teatrul de Papusi “Carabus” Braila

“Ochiul soacrei” in premiera la Teatrul de Papusi “Carabus” Braila

Avatar

Duminica, 7 aprilie, prichindeii braileni vor avea ocazia de a viziona in premiera la Teatrul de Papusi “Carabus” piesa “Ochiul soacrei”, adaptare dupa “Soacra cu trei nurori” de Ion Creanga, in regia lui Bogdan Ulmu.

Regizor, spirit enciclopedic, fost actor, actualmente profesor la Universitatea de Teatru din Iasi, critic si autor de lucrari ample, de la gastronomie pana la teatru, Bogdan Ulmu a debutat cu piesele “Patima rosie” si “Chirita in provincie” la Teatrul Maria Filotti Braila, dupa care a ajuns la Teatrul “Carabus” cu piesa “Turandot”. In 2005 a realizat un ciclu de spectacole adaptari dupa Ion Creanga, din care face parte si piesa “Ochiul soacrei”. In prezent, regizorul a ajuns la cel de-al 151-lea spectacol din cariera, fiind primul regizor care a montat piesa “Vreau sa fiu presedinte” in doar doua zile, la teatrul din Baia Mare. Acum, Bogdan Ulmu isi doreste sa intre in Cartea Recordurilor cu o piesa montata si jucata in aceeasi zi, primind deja propuneri din partea directorului Florin Chirpac, directorul Teatrului “Carabus”, care il priveste pe celebrul regizor drept “un renascentist in plina contemporaneitate”.

See Also

Piesa “Ochiul soacrei” este una complexa, cu actori si papusi, cu un scenariu postmodernist, care nu respecta cu fidelitate litera textului, ci spiritul sau si care include jocuri ludice. Scenariul a fost pus in scena o singur` data pana acum, la Cluj. Distributia de la Braila ii include pe actorii si papusarii Gabriela Picus, Iulian Gheorge, Daniela Antonescu, Aurora Popescu, George Popa, Liliana Alexandrescu, Valentina Lepadatu si Daniel Damaroiu.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top