Now Reading
“Omul perna”, un spectacol dramatic despre viata la Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Omul perna”, un spectacol dramatic despre viata la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Teatrul Maria Filotti Braila a programat pentru data de 21 aprilie , ora 18.00 spectacolul “Omul perna”, de Martin McDonaugh , regia Radu Afrim. Spectacolul a avut premiera in anul 2008 si a primit numeroase premii si nominalizari: nominalizare la premiul pentru CEL MAI BUN SPECTACOL – Gala Premiilor UNITER, nominalizare la premiul pentru CEL MAI BUN REGIZOR – Festivalul de dramaturgie contemporana Brasov, PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Festivalul de dramaturgie contemporana Brasov, PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNA REGIE – Festivalul de dramaturgie contemporana Brasov, nominalizare pentru CEA MAI BUNA SCENOGRAFIE .

„Omul perna” este un spectacol despre violenta asupra minorilor, este povestea a doi frati cercetati pentru crima. Unul din ei si-a ucis parintii pentru ca ii torturau fratele, cel de al doilea a ucis cativa copii, inspirat de nuvelele fratelui sau, care contineau torturi rafinate. Textul a fost distins cu premiul Olivier in 2004 pentru Cea mai buna piesa noua, cu Premiul Criticilor din New York pentru Cea mai buna piesa straina in stagiunea 2004-2005 si cu doua premii Tony. Alaturi de actori profesionisti , in spectacol sunt distribuiti si tinerii performeri – care au o puternica aderenta la text, iar acest lucru se transmite spectatorului. Indirect, ei par sa spuna propria poveste, sau povestea unui prieten, coleg, cunoscut, parte dintr-o lume care le e impotriva copiilor si tinerilor, o lume in care acestia au toate sansele sa devina victime.

Distributia :

See Also

Katurian – Eugen Jebeleanu
Michal – Emilian Oprea
Tupolski – Liviu Pintileasa
Ariel – Alin Florea
Special Guest – Mihaela Trofimov, Claudiu Urse, Septimiu Stoica, Adrian Stefan , Gabriela Parliteanu, Wanessa Dragu, Alin Turcu, Mihai Jinga

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top