Now Reading
Actorii Teatrului “Maria Filotti” Braila joaca acasa si in deplasare in cadrul ultimelor reprezentatii din aceasta stagiune

Actorii Teatrului “Maria Filotti” Braila joaca acasa si in deplasare in cadrul ultimelor reprezentatii din aceasta stagiune

Sambata, 10 mai, la Sala Mare, de la orele 18.00, Teatrul “Maria Filotti” va prezenta ultima reprezentatie din aceasta stagiune a spectacolului LILIOM, de Ferenc Molnár , directia de scena – Victor Ioan Frunza. O poveste emotionanta, un spectacol profund, construit magistral de regizorul Victor Ioan Frunza, cu un decor spectaculos gandit de Adriana Gran, pe acordurile muzicii originale compus? de Tibor Cári.
Povestea vietii si a mortii lui Liliom e o legenda mistica a suburbiei. Este istoria unui atipic, pentru care limbajul curent reprezinta un „cimitir al cuvintelor”. Cuvintele reprimate sunt un short-cut la tragedie. In ultima instanta, Liliom se regaseste intre tinerii violenti, dar paradoxal de fragili ai tendintei Emo din zilele noastre. Liliom e criminalul pe care il iubesti, este baiatul care nu poate plange, desi traieste cu lacrima in gat, este cel care nu poate spune ”, sunt cuvintele de prezentare care ne pun in garda asupra subiectului – unul sensibil, dar plin de duritate, trist si pasional in acelasi timp.
În distributie: Alin Florea (Liliom), Nicoleta Hancu (Julika, menajera), Emilia Mocanu (d-na Muskát, patroana), Corina Bors / Narcisa Novac (Mari, prietena lui Julika), Andrei Hutuleac (Ficsur, ?ut, apoi predicator in cer), Valentin Terente (Comisarul de politie, pe pamant si in cer), Zane Jarcu (Berkovici, detectiv pe pamant si in cer), Silvia Tariq (d-na Hollunder, fotograf), Adrian Stefan (Hugó, logodnicul lui Mari, apoi sotul ei), Valentin Terente (Linzmann, casier), Alexandru Marin (Kádár István, sinucigas de treaba si un Politist), Flori Popa (dr. Reich, avocat sinucigas), Iulia Vasilescu (Luiza, fata lui Julika), Ionel Spalatu (medicul si un Politist), Alexandru Marin (strungarul), Andrei Mocanu, Sorin Dragu, Bianca Maria Popa (copiii strungarului: Bakcsi Kata, Fazakas Tamás). In orchestra: Alin Stoian, Andrei Petrescu, Victor Tiganus, Trufia Petru.

Teatrul Maria Filotti din Braila a programat duminica, 11 mai , orele 18.00 , la sala studio, spectacolul CASA de Evgheni Grîskovet, regizat de Sanziana Stoican. Spectacolul CASA va fi prezentat in data de 28 mai pe scena Teatrului Nottara , publicului si presei de specialitate din Bucuresti. Distributia ii cuprinde pe cativa dintre cei mai talentati actori ai Teatrului Maria Filotti, pe Alin Florea – in rol principal , alaturi de care evolueaza, cu siguranta si daruire: Ramona Ganga, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Liliana Ghita, Valentin Terente, Corina Georgiana Bors, Dan Moldoveanu/ Marius Exarhu. Sanziana Stoican propune un text de o extraordinara actualitate, specific dramaturgiei ruse, un excelent amestec intre comic si dramatic, asa cum este si viata sub toate aspectele ei. Textul se adreseaza tuturor categoriile socioprofesionale si de varsta, este un spectacol in care se vor regasi si cei maturi, si, in mod special, cei tineri. Scenografia spectacolului este semnata de Valentin Varlan, un tanar arhitect, care, ca multi colegi de breasla, s-a indreptat catre teatru si propune cu acest proiect, un concept modern de conventie scenica, o excelenta tehnica in stil minimalist, sugerata prin elemente de decor. O scenografie inteligenta, clara, care potenteaza ideile regizorale.

Si, nu in ultimul rand , vineri 9 mai , orele 18.30 , Teatrul Maria Filotti va prezenta pe scena Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti, spectacolul LEONCE si LENA de Georg B?chner, in regia tanarului, dar deja consacratului Vlad Cristache. Un decor poetic, oarecum suprarealist, o lume a fanteziei cromatice insotita de interpretarea inspirata a lui Ionut Visan (Leonce), Corina Bors (Lena), Constantin Cojocaru (Valerio), Ramona Ginga (guvernanta), Narcisa Novac (Rosetta), Valentin Terente (regele), alaturi de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu ?.a. Coloana muzicala a spectacolului, una inspirata, originala, este interpretata live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei. Spectacolul LEONCE si LENA va fi prezentat in data 14 mai, pe scena Teatrului Odeon, publicului si presei de specialitate din capitala.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top