Now Reading
Doggy Style – la granita dintre umanitate si simt civic

Doggy Style – la granita dintre umanitate si simt civic

In aceasta seara am avut ocazia si onoarea de a fi invitata la un spectacol galatean de exceptie, un spectacol din gama teatrului independent, pe care imi doream de mult sa il vizionez. Doggy Style este, mai presus de toate, dovada ca teatrul romanesc de comedie are un viitor promitator si ca inrudirea dintre teatrul brailean ( pentru ca spectacolul s-a jucat pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Braila) si cel galatean nu poate aduce decat beneficii zonei culturale de sud-est.

Doggy Style este genul de piesa care pune intrebari, care este construit din realitatea si conceptiile fiecaruia dintre noi, despre lucrurile simple, cotidiene, dar intens mediatizate, dezbatute sau controversate..cum ar fi problema cainilor vagabonzi. Grivei este personajul principal, sursa ping-pong-ului pleadoariilor pro si contra eutanasierii sale. Dincolo de comic, ne vedem pusi fata in fata cu dilema dintre sursa noastra umana, pentru ca Grivei nu isi doreste pana la urma decat un adapost si afectiune, si simtul civic sau indarjirea pe care o aratam fata de maidanezii fara judecata, fiind contrariati si lasandu-ne prada stereotipiilor stirilor pe care le vedem la tv sau modului in care aceste fiinte ne sunt prezentate de catre ceilalti din jurul nostru.
Pe de alta parte, se pune problema, cei care doresc sa eutanasieze cainii si sa poarte acest razboi pana la capat, oare nu sunt ei mai fiare decat fiarele, oare nu au pete mai negre in trecutul lor decat coloratura blanii maidanezilor? Iar cei care sustin ca iubesc animalele, se limiteaza doar la a se bate cu pumnii in piept si la o iubire vocala sau chiar fac demersuri in acest sens, cum ar fi adoptiile cainilor vagabonzi?

Distributia este si ea aleasa pe spranceana: Florin Toma, este procurorul elegant si indarjit, care nu ezita chiar in a mitui pentru a-si castiga cauza; Radu Horghidan este avocatul apararii, cel care vocal si prin asociatia sa, a cainilor vagabonzi, sustine aceasta cauza nobila; Petronela Buda, despre care nu ma sfiiesc in a spune ca este o revelatie a teatrului romanesc de comedie, este vaduva care isi linisteste amarul in iubirea sa fata de caini, si Cindy, iubita lui Grivei; iar Vlad-Matei Ajder, multi taskingul piesei, este, pe rand, trecatorul muscat de caine – un caz tipic prezentat de stirile curente de la ora 5, presedintele asociatiei de proprietari, a carui lupta contra maidanezilor este nascuta din frustrarile sale personale si Grivei, chintesenta intregului spectacol.

Rodica Miscalencu si trupa de teatru independent Social Act Theatre au facut si vor face succes in continuare cu aceasta piesa realmente sociala, fiind inca un pariu castigat al scenei romanesti.

See Also

Cat despre adevarata soarta a lui ….Grivei….aceasta va fi decisa de constiinta dumneavoastra!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top