Now Reading
Rasfat teatral de Zilele Brailei

Rasfat teatral de Zilele Brailei

Avatar

Teatrul Maria Filotti prezinta o serie de spectacole si evenimente inedite in cadrul programului de manifestari dedicat Zilelor Orasului Braila, organizat de Primaria Braila in perioada 14-17 august.

Joi, 14 august, de la ora 20.00, in curtea interioara a Bibliotecii Judetene Panait Istrati va fi organizata o masa rotunda dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea scriitorului brailean Panait Istrati, cu participarea unor importante personalitati ale istoriei si criticii literare , precum si a doua mari nume ale lumii teatrale. Este vorba despre Catalina Buzoianu, regizor artistic, cea care a montat la Braila doua spectacole de referinta pentru Teatrul Maria Filotti – Chira Chiralina si Mediterana, ambele inspirate din opera lui Panait Istrati, precum si apreciatul actor , regizor si fost director al Teatrului Maria Filotti, Constantin Codrescu, cel care in anul 1984 a montat la Braila spectacolul Martor si Judecator de Ion Balan , inspirat din viata marelui autor br?ilean omagiat. Cu aceasta ocazie Teatrul Maria Filotti va prezenta in premiera filmul Eu, tu ,noi , Panait Istrati – in regia Ancai Cismaru.

alin-florea-premiul-pentru-interpretare-masculina_53523660

Vineri 15 august, in Gradina Publica, pe o scena special amenajata, de teatru , de la ora 21.00 va avea loc cel de-al saselea eveniment T.M.F. Independent. Cu acest prilej va fi oferit spectacolul Visul unei nopti de gala, one man show cu Alin Florea, pe un text si acompaniat la pian de Cornel Cristei, in regia lui Radu Nichifor. In deschidere, Reflexii lirice sustinute de actrita Wanessa Radu, acompaniata la pian de Cornel Cristei.

desc?rcare

Sambata 16 august , pe aceeasi scena amplasata in Gradina Publica, de la orele 11.30 este programat marele succes de public – Bagheta magica, un spectacol de magie, cu scenariul si regia semnate de Andrei Teasca. Seara, de la ora 20.30, in acelasi spatiu, in organizarea Casei de Cultura, dar sub consilierea conducerii teatrului, este pregatit un adev?rat maraton de jazz si blues sustinut de doua trupe brailene consacrate : Band-ul Moonlight Shadow, avandu-i in componenta pe Cornelia Buzoianu – voce, Crin Grigore – chitara, Cristian Cazan – chitara si a indragitei trupe Out of signal, formata din Silviu Paraschiv – chitara, voce, Alex Musat- tobe, voce, Ionut Draghici-bass, voce . Regalul de muzica de calitate va fi continuat de super trupa de blues Nightlosers si de renumitul lider Hanno Hoffer.

See Also

Duminica, 17 august, de la ora 21.00 in gradina restaurantului Boema este preg?tit T.M.F. Independent 7, cu spectacolul Ochiul si Timpanul, in interpretarea si conceptia artistica a binecunoscutului caricaturist Costel Patrascanu si a cantautorului de muzica folk Daniel Iancu.

De asemenea, Teatrul Maria Filotti in semn de omagiu adresat atat publicului fidel , dar si marilor creatori de spectacole la Braila , programeaza in serile de 14,15,16 august, de la ora 21.00 , in fata intrarii in teatru , din strada Mihai Eminescu, o serie de proiectii antologice din spectacole, sub genericul Nostalgic T.M.F. , dedicate marilor personalitati regizorale: Catalina Buzoianu ( 14 august ) , Radu Afrim ( 15 august ) si Victor Ioan Frunza ( 16 august ).

Participarea publicului este libera la toate manifestarile organizate in cadrul Zilelor Brailei , cu exceptia evenimentului T.M.F. Independent 7 , organizat la restaurantul Boema . Biletele pentru acest eveniment pot fi procurate de la contabilitatea teatrului , acces -intrare actori , strada Mihai Eminescu , zilnic( luni – vineri ) orele 9.00-15. 00.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top