Now Reading
Doua importante productii ale Teatrului “Maria Filotti” Braila au fost selectionate in cadrul festivalurilor nationale de teatru

Doua importante productii ale Teatrului “Maria Filotti” Braila au fost selectionate in cadrul festivalurilor nationale de teatru

Avatar

Teatrul “Maria Filotti” Braila, una dintre cele mai prestigioase institutii teatrale din tara, dovedeste inca o data calitatea productiilor si artistilor sai prin selectionarea in cadrul a doua importante festivaluri nationale de teatru.

10404108_977831065583565_451907713117408078_n

Astfel, joi, 15 octombrie 2015, TMF va fi prezent, cu spectacolul ACASA LA TATA, de Mimi Branescu, regia Radu Nichifor si scenografia Soranei Topa, la cea de-a XXVII-a editie a Festivalului National de Comedie organizat de Teatrul Dramatic “Fani Tardini” si Primaria Municipiului Galati in perioada 5-16 octombrie 2015.
„Acasa la tata” este o comedie exploziva, rafinata, plina de ritm si de situatii amuzante, un spectacol cu o distributie de excep?ie formata din actorii – Monica Zugravu, Corina Bors, Adrian Stefan, Alexandru Marin,Narcisa Novac si Dan Moldoveanu, alaturi de Lucian Panzaru de la Teatrul „Fani Tardini” din Galati.
Organizat in perioada 5 – 16 octombrie, Festivalul de Comedie, editia a 27-a. este o editie aflata sub semnul celor 60 de ani de teatru pe care „Dramaticul” galatean i-a implinit pe 1 septembrie.
Sunt prezente la Galati trupe din Bucuresti (Teatrul Mic, Odeon, Metropolis si studentii de la UNATC), Bacau, Timisoara, Oradea, Constanta, Craiova, Botosani, Braila, Iasi si Petrosani, precum si, ca invitati, actori din Letonia care vor juca „Steaua fara nume” a lui Mihail Sebastian.
Juriul festivalului de la Galati va fi compus din: Marius Bodochi, Olga Delia Mateescu – actori, Clara Lobont – scenograf, Ion Parhon – critic si galateanul Atila Vizauer – regizor.

Indoiala 6

Totodata, joi, 15 octombrie 2015, TMF va participa cu spectacolul INDOIALA de John Patrick Shanley, regia Eugen Gyemant la cea de-a XXVII-a editie a Festivalului de Teatru Piatra Neamt, PLEDEZ PENTRU TINE(RI)organizat de Teatrul Tineretului in perioada 11-22 octombrie 2015. Scenografia surprinzatoare apartine Cristinei Milea , iar distributia de excep?ie este formata din -Liliana Ghita, Emilian Oprea, Corina Moise si Ramona Ginga.

Organizatorii continua frumoasa tradi?ie a festivalului, de a realiza o radiografie a fenomenului teatral contemporan, in ceea ce priveste tendintele generate de tinerii creatori, aducand in atentia publicului spectacole de marca ale peisajului national, realizate cu si de catre tineri artisti. PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival construit sub forma de concurs, care se adreseaza tinerilor creatori de teatru – actori, regizori, scenografi – cu varste de maxim 35 de ani, atat din sectorul independent, cat si de stat.

See Also

Dupa o absenta de aproape patru ani, PLEDEZ PENTRU TINE(RI) isi reia locul in peisajul national al festivalurilor de teatru, revenirea lui fiind salutata cu entuziasm de catre tinerii creatori. Au fost inscrise 80 de spectacole (produse in perioada ianuarie 2014 – iunie 2015) in vederea selectiei si a prezentarii in festival. Dintre acestea, criticul de teatru Oltita Cintec, selectionerul PLEDEZ PENTRU TINE(RI), a ales 16 spectacole care vor face parte din sectiunea concurs a festivalului.

Juriul acestei editii, format din: Maria Zarnescu (presedinte) – teatrolog, critic de teatru, prof. asoc. dr. UNATC Bucuresti, Alina Herescu – scenograf si Szabó K. István – regizor de teatru, va acorda urmatoarele premii:PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL,PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNA REGIE,PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNA SCENOGRAFIE,PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR,PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNA ACTRITA.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top