Now Reading
Gala Hop 2017 | Ateliere – Formare – Intalniri esentiale

Gala Hop 2017 | Ateliere – Formare – Intalniri esentiale

Avatar

Gala Tanarului Actor HOP isi consolideaza directia de formare profesionala a tinerilor artisti in buna traditie a scolii romanesti de teatru, imbinand metodele de antrenament actoricesc pentru studiul rolului cu cele ale miscarii corporale.
HOP este, in egala masura, o rampa de lansare a tinerilor artisti, dar si sansa unor intalniri profesionale consistente.

Dincolo de programul concursului propriu-zis, care se desfasoara timp de 4 zile la Costinesti si care poate fi urmarit prin transmisia live, Gala HOP ofera un program intens de lucru tinerilor artisti, ce depaseste cadrul si perioada competitiei. Intre 31 august – 7 septembrie concurentii Galei HOP 2017 vor fi implicati in patru ateliere diferite.

La Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, in perioada 31 august – 2 septembrie, va avea loc atelierul CEHOV / ÉTUDE, coordonat de Veniamin Filshtinsky, profesor de arta actorului la Institutul de Arta Teatrala din Sankt Petersburg, directorul Senatului profesorilor de teatru din cadrul Uniunii Teatrale din Rusia, director artistic al Teatrului Étude din Sankt Petersburg si autorul lucrarii „Pedagogia deschisa”.
Specialist in metoda actiunilor fizice a lui Stanislavsky, profesor invitat la scolile de teatru din Polonia, Romania, USA sau Spania, Veniamin Filshtinsky considera étude-ul ca fiind un procedeu eficient si creativ de asimilare a sistemului stanislavskian. In egala masura – principiu pedagogic, dar si tehnica de antrenament actoricesc – étude face trecerea intre exercitiile de improvizatie si studiul rolului.

Si in acest an proba obligatorie pentru toti concurentii de la HOP este scena in doi – Étude, la alegere, pe urmatoarele fragmente din opera cehoviana:
1. Treplev – Arkadina, Pescarusul, actul III
2. Voinitki – Astrov, Unchiul Vania, actul IV
3. Sonia – Elena, Unchiul Vania, actul II
Mai mult, tinerii artisti au sansa de a-si pregati propriul étude cu profesorul Veniamin Filshtinsky, cel care sustine acest tip de antrenament si pe care il practica atat cu studentii, cat si cu actorii si regizorii profesionisti.
Regizorul Yuri Kordonsky este unul dintre elevii profesorului Filshtinsky.

La Costinesti, in perioada 4-7 septembrie va avea loc atelierul sustinut de regizorul Alexandru Dabija cu tema Entuziasmul facil in piesele de teatru ale lui Cehov.
Personalitate creatoare inconfundabila, o prezenta ce dinamizeaza scenele teatrelor din tara, regizorul si actorul Alexandru Dabija conduce pentru prima data un atelier la Gala HOP. Si-a dorit mai demult sa participe si iata ca tinerii artisti ai acestei editii au sansa unei intalniri unice in care regizorul ii poarta catre Cehov cu cateva intrebari: Pot actorii modesti sa joace personajele modeste? Poate fi exaltarea mediocra? Este juvenilitatea o conditie a personajelor tinere?

See Also

La celalalt pol, se situeaza atelierul PEM – The Perdekamp Emotional Method, care are loc la Costinesti, in perioada 4-7 septembrie.
Conceput, initiat si dezvoltat de regizorul si scriitorul german Stephan Perdekamp, PEM este o metoda de actiune inovativa bazata pe procesele biologice ce ofera actorilor acces la emotiile autentice, fara sa recurga la experienta personala si memoria afectiva. PEM este o cale de a intelege ca profunda conditie umana depaseste orice experienta personala, ori acest lucru permite actorilor o mai mare expresivitate si flexibilitate in crearea emotiilor. Atelierul va fi sustinut de Stephan Perdekamp si de Sarah Victoria – Head of the PEM – International Office PEM Master Instructor Developer of PEM Body Work.

Si tot la Costinesti are loc si workshop-ul Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Falcusan, absolvent al Universitatii Babes-Bolyai Cluj, specializarea Kinetoterapie si Motricitate Speciala. Dimineata, la malul marii, tinerii isi vor face antrenamentul zilnic.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top