Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu ….Catalina Balalau | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu ….Catalina Balalau | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Clasicul va fi prezent in acest an pe scena Teatrului “Maria Filotti”, in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru de la Braila”, adus de Teatrul “Tineretului” Piatra Neamt, care, joi, 21 septembrie, cu incepere de la ora 17.00, la Sala Mare, va juca importantul text din dramaturgia rusa “Revizorul”, de Gogol.

Am stat de vorba cu Catalina Balalau despre intreaga sa experienta festivaliera de la Braila.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

O montare cinstita a unui text clasic cu subiect actual care poate genera introspectii serioase spectatorilor care sunt pregatiti si vor sa inteleaga subiectul dincolo de primul nivel. In plus, spectacolul lucrat impreuna cu Zalan si echipa de la Teatrul Tineretului este usor de urmarit si plin de umor.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Fiecare spectator este liber sa aleaga ce il atrage mai mult, fie ca este vorba despre textul clasic “Revizorul” al lui N.V.Gogol, fie il cunosc pe regizorul Zalan Zakarias, fie vin sa ne vada pe noi, actorii Teatrului Tineretului. Si as mai cita o fraza a doamnei Paulina, croitoreasa teatrului nostru, care, dupa ce a vizionat spectacolul la una dintre repetitiile generale, a zis: “Ii bine. O sa vin? oamenii. Ii exact ca in zilele noastre.”

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Inseamna ca vom umple autocarul teatrului, vom lua cu noi carti si carti de joc, asa cum zice chiar Hlestakov “Ia spuneti-mi, va rog, ce distractii sunt pe-aici, n-aveti cumva o societate in care sa se joace carti?”, ii uram domnului Doru, soferul nostru, fir intins si sper ca vom povesti si vom ajunge veseli si fara sa simtim cum trece timpul la Braila.

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Marturisesc ca este prima oara cand particip la acest festival, asadar nu am inca o parere formata despre teatrul brailean, sunt insa foarte curioasa si nerabdatoare sa cunosc Teatrul din Braila si orasul de pe malul Dunarii.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

• De pe 8 martie 2016 de cand sunt angajata a Teatrului Tineretului m-am implicat in toate activitatile teatrului, fie ca este vorba despre montarile in desfasurare, voluntariat la Festivalul Pledez pentru Tineri sau pur si simplu povestile pe care le spun prietenilor si colegilor din facultate care vor sa afle cum este viata in Piatra Neamt. Planuiesc sa fac acelasi lucru in continuare si sper ca, pe langa asta, voi reusi sa lucrez mai mult si in cinematografie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top