Now Reading
Musicalul “Leul Ra” se joaca pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Braila

Musicalul “Leul Ra” se joaca pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Braila

Avatar

Teatrul Maria Filotti va invita miercuri , 18 octombrie , de la ora 18,00, la Sala Mare sa vizionati spectacolul Leul RA , un musical sustinut de Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe.

Managerul teatrului, Anna Maria Popa, a declarat ca „Leul Ra” este o productie artistica creata special pentru trupa din Sfantu Gheorghe de tanarul compozitor Marius Popa si regizorul si dramaturgul Cezar Ghioca si va fi prezentata in perioada 20 septembrie – 12 noiembrie la Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Braila, Galati, Piatra Neamt, Suceava, Ploiesti, Bucuresti si Bacau, in cadrul unui turneu cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.

In cadrul turneului e foarte importanta pentru noi componenta educationala a intregului proiect. Vorbim despre un spectacol bazat pe un musical 100% original, acesta este exact elementul care a facut posibila castigarea acestei finantari, pentru ca vrem sa aratam publicului cum se face un spectacol de genul acesta, ce presupune, care este efortul din perspectiva artistica, financiara si asa mai departe. (…) Spectatorii vor avea posibilitatea sa vorbeasca cu dramaturgul, cu regizorul, cu compozitorul spectacolului, lucru care va fi, speram noi, un element suplimentar de a-i familiariza cu un stil teatral extrem de nebagat in seama la noi, in Romania”, a spus Anna Maria Popa.

Proiectul „Leul Ra in turneu” isi propune sustinerea productiei artistice a noului spectacol al Teatrului Andrei Muresanu din Sf. Gheorghe, care este primul off-broadway musical din Romania. Special creata pentru actorii TAM, pe calitatile lor vocale, de catre o echipa de artisti inovatori – un tanar compozitor – Marius Popa, si un la fel de tanar regizor si dramaturg – Cezar Ghioca, noua productie artistica, 100% originala, vine sa completeze oferta culturala nationala abordand un nou gen artistic, putin explorat pana in prezent.

See Also

Distributia spectacolului ii cuprinde pe Ciprian Teodorescu (Leul Ra), Sebastian Marina (Mister K), Paula Rotar (Cabiria), Mirela Bucur (Iagoneril), Dalma Kovács (mama Cabiriei), Elena Popa (Momo), Sergiu Alius (Macarilio), Claudia Ardelean (Tiramiso), Mona Codreanu (Didina), Costi Apostol (Fofi) si Liviu Popa (Kika). Pe langa talentul actorilor si al cantaretilor deveniti actori (Dalma, Ciprian Teodorescu), muzica lui Marius Popa, precum si regia si textul lui Cezar Ghioca, o contributie la magia spectacolului si-au adus-o si luminile lui Bako Zsigmond, sugerand perfect atmosfera de circ, aranjamentul orchestral al lui Gabi Pindici, antrenamentul vocal asigurat de Luiza Zan, costumele Elenei du Soleil, decorul Ralucai Alexandrescu, machiajul lui Beteg Zsuzsa, precum si coregrafia lui Bordás Attila.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top