Now Reading
“Puslamaua de la Etajul 13” soseste la Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Puslamaua de la Etajul 13” soseste la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Teatrul “Maria Filotti” Braila va invita sambata, 11 noiembrie, de la ora 19,00, la Sala ”Bujor Macrin” sa vizionati spectacolul ”PUSLAMAUA DE LA ETAJUL 13” de Mircea M. Ionescu , un One Women Show sustinut de actrita CLAUDIA MOTEA .
PUSLAMAUA DE LA ETAJUL 13 de Mircea M. Ionescu, jucata de actrita romano-canadiana Claudia Motea, in regia lui Vlad Stanescu de la Teatrul National Bucuresti, deschide o noua perspectiva exploziva in aceasta stagiune teatrala, 2017-2018, atat in România cat si in Diaspora.
Personaj simbol al Tineretului zilelor noastre, „Puslamaua”, este o pustoaica de 15 ani perceputa de societate ca fiind „si buna, si rea, si nebuna” care transmite, prin rolul compozitional de exceptie al actritei Claudia Motea, un mesaj pozitiv, potrivit caruia oamenii sa nu mai traiasca, in continuare, „cu frana de suflet trasa”.
Dramaturgul Mircea M. Ionescu daruieste scenei un text de o mare valoare umana, cu un dezinvolt curaj si rafinament metaforic, pe care actrita Claudia Motea il fructifica, excelent, prin talentul ei care a consacrat-o, sensibilizand la modul cel mai profund inima spectatorului.
In deplina simbioza cu textul este muzica scrisa de Dennis Dreith, compozitor american care a semnat coloana sonora pentru filme celebre, precum Jurrasic Park, Brave Heart si sunetul asigurat de Alexandru Radulescu, inginer electroacustic la Teatrul National Bucuresti.

Claudia Motea a fost remarcata datorita talentului sau actoricesc, dar si pentru cel de dramaturg/scenarist, in tara, precum si in strainatate, obtinand mai multe premii si distinctii din partea unor institutii de prestigiu. The Theatre Film Festival London Canada i-a acordat titlurile de Best Actress, Best Original Script, Best Audience Award si o nominalizare Brickenden Award. In anul 2015 a primit Premiul de Excelenta in cadrul Galei Celebritatilor, iar in 2016 a fost aleasa Femeia Anului la Gala Femei de Succes. In prezent este director artistic al Teatrului „NOSTRUM”, afiliat Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania si presedinte al Departamentului Artele Spectacolelor al Uniunii Artistilor Plastici.

O pustoaica. O viata. Un destin incipient. O poveste a carei traiectorie duce departe, in camera sufletului unui copil abandonat de familie si societate. Puslamaua de la un etaj superior, care traieste in mizeria realitatii, printre farfurii si furculite murdare, cutii si ambalaje, alaturi de papusi – prieteni, inocenti si analogi celor inchipuiti ca iubind-o – mama, tata, bunica, diriga, prof, etc. Puslamaua de la etajul 13 intelege altfel lucrurile, intr-un fel matur, spre deosebire de varsta, intr-un fel al unei modalitati juste si transparente, de a vedea viata in ansamblul ei.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top