Now Reading
TMF Independent la a 24-a editie cu spectacolul realist “O noapte pe dos”

TMF Independent la a 24-a editie cu spectacolul realist “O noapte pe dos”

Avatar

Teatrul Maria Filotti Braila gazduieste sambata, 10 martie, cu incepere de la ora 18.00, la sala Studio (Bujor Macrin) spectacolul “O noapte pe dos”, prezentat de actorii Teatrului de Arta din Bucuresti – Marcela Motoc si George Constantinescu – o confesiune tulburatoare despre jocul aparentelor si al prejudecatilor, despre disperare, regrete si speranta, despre nebunia destinului.
Doi oameni care nu se cunosc se afla intr-o camera, pentru o noapte de amor. Cea mai veche intalnire din lume; fara un “maine”, in majoritatea cazurilor. Insa la capatul noptii, totul ia o intorsatura neasteptata. Tranzactia nu este cea pe care o banuim. O poveste intima strapunge suprafata violenta si sordida a schimbului si cauta un epilog dincolo de “a doua zi”.

Xavier Durringer este un dramaturg, scenarist si realizator de teatru si film francez. Conduce o companie de teatru, La Lézarde, pentru care scrie si regizeaza spectacole. Este un obisnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul inca de la primele spectacole prezentate. Durringer scrie intr-o limba orala, fizica, instinctiva si face minuni in monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limita (tineri, someri, imigranti), povesti de dragoste complicate sau portrete de femei si barbati in toata fragilitatea lor. In strainatate, piesele sale se bucura de un larg ecou, fiind traduse si jucate in peste treizeci de tari, in teatre dintre cele mai prestigioase: MaMa – New York, Deutsches Theater si Maxim Gorki Theater – Berlin etc.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
Festivaluri:
Comic 7 B-festival International de Teatru Independent de Comedie, 2017
UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, 2017

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top