Now Reading
“Tartuffe” – spectacolul TMF Braila se joaca la Teatrul Odeon din Bucuresti

“Tartuffe” – spectacolul TMF Braila se joaca la Teatrul Odeon din Bucuresti

Teatrul Maria Filotti prezinta marti , 15 mai , orele 19.00 , la Sala Majestic a Teatrului ODEON, premiera oficiala a spectacolului TARTUFFE de Molière, in adaptarea scenica si regia artistica a lui Alexandru Mazgareanu .
Cu o distributie de exceptie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Bors, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Stefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer, TARTUFFE se dovedeste a fi un spectacol de referinta, in traducerea lui Doru Mares, decor – Andrada Chiriac, costumele – Alexandra Mazgareanu, muzica – Alexandru Dan Suciu.
Alexandru Mazgareanu, unul dintre cei mai creativi si mai de succes regizori ai tinerei generatii este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Sectia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Marascu.
Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mazgareanu a adresat publicului recent invitatia : „…..sa vina sa vada spectacolul, pentru ca, in ciuda faptului ca este o piesa scrisa acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern si cu o tematica ce cu siguranta ii va atinge, pentru ca spectacolul, asa cum este construit, are o legatura foarte mare cu problemele cu care ne confruntam in ziua de astazi…..”.
Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune si peste secole o satira a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodopera a comediei de caracter, Tartuffe aduce in scena prototipul individului hotarat sa parvina prin orice mijloace, dar de indata ce isi atinge scopul, masca servila si umila cade, dezvaluindu-i adevarata fata, aceea de stapan fara scrupule.
TARTUFFE, o poveste despre obsesie, spusa in versuri, este un spectacol ce dezvaluie pericolul imposturii si al bigotismului, o comedie frumoasa despre bine si rau, dar si despre cat de greu e sa deosebesti binele de rau.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top