Now Reading
Cum a fost la Red Bull SoundClash – batalia dintre Loredana si Grasu XXL

Cum a fost la Red Bull SoundClash – batalia dintre Loredana si Grasu XXL

Hip-hop-ul a invins al doilea an la rand la Red Bull Music SoundClash. O Polivalenta in extaz a decis: Grasu XXL este castigatorul confruntarii muzicale cu Loredana!

Au iesit scantei la editia cu numarul 2 a Red Bul Music SoundClash Romania. Chiar daca hip-hop vs. pop suna a lupta grea, Loredana si Grasu XXL s-au avantat in batalie fara nicio teama. Au fost si dueluri verbale, si replici taioase de la o scena la alta, si zvac, si poante, dar, mai presus de toate, au fost mii de fani care au dat muzicii ce-i al muzicii: indiferent de partea cui au intrat in Sala Polivalenta, au strigat pan-au ragusit pentru cel mai bun.

THE WARM UP

Red Bull Music SoundClash editia cu numarul 2 a inceput cu un warm-up asigurat de veteranul DJ Undoo. La 8 trecute fix, MC Adrian Despot si-a facut intrarea intr-o sala usor amortita de vremea neprietenoasa si-a dat startul oficial al competitiei. Ca sa fie clar de la inceput care sunt taberele, cei doi artisti au cantat cate trei melodii din repertoriul propriu. Grasu XXL, unul dintre cei mai buni rapperi din Romania, a deschis filosofic cu piesa „Drumul spre succes”, o radiografie a industriei muzicale actuale. Pe scena opusa, fanfara Loredanei si-a facut intrarea ca la carte, o solemna desfasurare de forte: atac armat cu 12 instrumentisti. O Loredana sclipitoare (si nu doar de la paiete) a rupt ringul intr-o explozie de energie cu ZigZagga, urmata de „Carciuma de la Drum”, cantec de petrecere indragit de multe dintre marile voci lautaresti ale Romaniei si „O fata singura-n noapte”, unde vocea ei catifelata si basul, „prea bland si prea dur”, i-a purtat departe pe cei prezenti.

THE COVER

La prima runda a razboiului interstelar, The Cover, DJ Undoo a lansat in eter evergreenul lui Bob Dylan, „Knocking On Heaven’s Door”. Grasu XXL a preluat tema pastrand linia melodica, dar introducand propriile versuri, in romana: „Simt ca totul s-a schimbat / Nimic mai adevarat… Asta e strigatul meu de libertate, iar muzica e noua limba”. Loredana a facut, in replica, un „Knocking On Heaven’s Door” old school, un moment cu profunzime si intensitate emotionala. A aruncat cu energie in public si publicul a dat inapoi miscare, vibratie, si aplauze prelungi la final.

THE TAKE OVER

Timp de patru piese, cei doi au facut un ping-pong muzical in care si-au furat unul altuia ritmul si versurile de sub picioare. Refrenele remixate ale Loredanei combinate cu versurile autentice ale lui Grasu XXL au dat un gust fresh povestii muzicale Red Bull Music SoundClash. De la tiganeasca si latino pana la ritmurile „Gettin’ jiggy wit it”, Loredana a dus-o pe „Maria-Ioana” pe culmi necunoscute si, se pare ca, asta a fost reteta prin care se poate castiga runda „The Take Over”, in aplauzele furibunde ale nationalei de handbal a Romaniei, in frunte cu Cristina Neagu.

THE CLASH

Trei stiluri muzicale: jazz, muzica simfonica, rock, de abordat de cei doi adversari. DJ Undoo a inceput cu jazzul, prilej servit pentru Grasu XXL sa o invite pe AMI pe scena, pentru a relua live inedita lor colaborare, „Deja Vu”, o piesa despre emotii mixte, despre dragoste si ura in acelasi timp. Pe scena de la stanga lui Despot, Loredana a adus un program de cabaret: franjuri, swing, antren.

See Also

A urmat muzica simfonica, unde Grasu XXL a aruncat in lupta artileria grea (12 intrumentisti) si viorile i-au purtat pe cei prezenti intr-o alta sfera. Loredana a raspuns cu „Departare”, acompaniata doar la clape, cu miscari sinuoase, senzuale. Magie pura.

It’s time to rock! „Stiu ca pot sa fiu tot ce pot sa fiu”, a proclamat ritos Grasu XXL, „asta-i blana de urs, hai toate mainile sus!”. Si a ridicat un val de maini pana la scena Loredanei care si-a facut aparitia maiestuos, imprastiind praf de zane, cu o trena argintie de 2 metri, raspunzand cu cel mai mare hit al ei din toate timpurile in varianta rock, inegalabilul „Buna Seara, iubite!”.

THE WILD CARD

Sau ultima sansa sa zguduie sala, unde Tudor Chirila a fost asul din maneca lui Grasu XXL, pe superhitul „Nu am chef azi”. In contrapartida, Loredana a dat publicului o portie de Smiley, o decizie grea pentru cei din sala.

La final, decibelii inregistrati de „aplauzometru” au dat castig de cauza armatei hip-hop a lui Grasu XXL. Cum Red Bull Music SoundClash este, mai presus de toate, o competitie-provocare foarte prietenoasa, seara s-a incheiat cu Grasu XXL, Loredana si gazda show-ului, Adrian Despot, detasati, pe aceea?i scena, cantand „We are the champions” si cu steagul Romaniei fluturand in spatele lor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top