Now Reading
Eurovision Romania isi va afla castigatorul pe 17 februarie

Eurovision Romania isi va afla castigatorul pe 17 februarie

Avatar

Incep emotiile pentru concurentii Eurovision Song Contest! In mai putin de o luna, sub sloganul „Implineste visul!”seria show-urilor Selectiei Nationale debuteaza la Iasi, in Sala Polivalenta, pe 27 ianuarie 2019, cand vom afla primii finalisti ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul si telespectatorii vor califica alte sase piese pentru finala, in decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Marea Finala va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucuresti, intr-un spectacol transmis in exclusivitate de TVR.
La capatul celor trei show-uri ale Selectiei Nationale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Dintre melodiile calificate in concurs, doar una va fi desemnata castigatoarea Eurovision Romania.

Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegatia Romaniei la Tel Aviv. Dupa ce s-a implicat in reluarea Festivalului Concurs International Cerbul de Aur, in calitate de Director al evenimentului, Smaranda Vornicu-Shalit a acceptat provocarea de a coordona delegatia Romaniei la Eurovision 2019: „A fi desemnata ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare si o mare responsabilitate. Imi doresc ca experienta acumulata cu prilejul Festivalului International “Cerbul de Aur” sa fie pusa in sprijinul implinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie ca vorbim despre artisti si fani, despre publicul larg si despre organizatori”, a declarat Smaranda Vornicu. „Cu totii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru Romania in final? de la Tel Aviv!”, a mai punctat sefa delegatiei Romaniei.

Joi, 20 decembrie, juriul de preselectie a anuntat semifinalistii Selectiei Nationale Eurovision Romania 2018. Dintre cele 126 de piese inscrise in concurs, doar 23 au ramas in cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv.
Piesele sunt disponibile pe site-ul oficial Eurovision Romania

See Also

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top