Now Reading
Selectia nationala a spectacolelor din FNT 2019 si noua imagine a festivalului

Selectia nationala a spectacolelor din FNT 2019 si noua imagine a festivalului

Avatar

Selectia nationala a spectacolelor care vor fi prezente in cea de-a 29-a editie a Festivalului National de Teatru a fost anuntata ieri, in cadrul unei transmisii livestreaming de la sediul UNITER din Bucuresti.

Lista celor 41 de spectacole participante in FNT 2019, provenind de la 32 de teatre si companii teatrale din Romania, a fost detaliata de directorul si selectionerul Festivalului, Marina Constantinescu, in fata unei audiente care a reunit jurnalisti, critici de teatru sau simpli iubitori ai artelor scenei interesati sa participe la prima manifestare publica a editiei FNT cu numarul 29. Spectacolele vizionate sunt produse in stagiunea 2018-2019.

Selectia a fost facuta pornind de la o stagiune complicata pentru teatrul romanesc: unele premiere nu au mai avut loc, alte premiere au avut o intarziere mare fata de programarile initiale – dar bine ca au putut aparea, intr-un final, pe scena. Insa toate aceste probleme au facut ca oamenii de teatru sa se concentreze foarte atent pe munca lor. Sunt spectacole foarte variate, sunt trupe si artisti selectionati pentru prima oara care vor veni in FNT la Bucuresti, sunt universuri umane si dramaturgice foarte diferite. Iar numarul spectacolelor cred ca arata ca aceasta breasla este foarte coerenta, foarte atenta la munca pe care o face, foarte concentrata, as spune. Regizorii sunt intr-o continua cautare de texte noi, sau de accente noi pe texte foarte cunoscute. Am intalnit foarte multa minutie, multa fantezie, creativitate si mai ales – bucuria de a ne face aceasta meserie. Am vrut sa pun in valoare tot ce inseamna tendinte noi, evolutiile unor regizori, contactul unor creatori cu anumite colectivitati teatrale cu care fie au mai lucrat, fie se intorc si isi dezvolta colaborarea pe alte coordonate.

Am descoperit locuri minunate in tara si am fost foarte emotionata sa vad ca o Romanie fara cultura nu este posibila.” – a declarat la incheierea evenimentului directorul Festivalului National de Teatru, Marina Constantinescu.

See Also

Cu aceasta ocazie Marina Constantinescu a facut referiri si la noua identitate vizuala a Festivalului, precizand ca aceasta a fost inspirata de o fotografie parte a unei expozitii de la Theàtre de la Ville din Paris. Fotografia este semnata de artistul Jean Louis Fernandez, care a incercat sa surprinda momentele de transformare a chipului actorului in Masca. Noi amanunte despre aceasta imagine vor fi relevate in momentul anuntarii spectacolelor internationale invitate in cea de-a 29-a editie a FNT, care va avea loc intre 18–27 octombrie 2019.

Lista spectacolelor selectionate in FNT 29, precum si inregistrarea intregului eveniment pot fi accesate aici.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top