Now Reading
Folk Rock Fest Piatra Craiului anunta programul celor trei zile de festival – 15, 16, 17 august 2019, Parcul National Piatra Craiului

Folk Rock Fest Piatra Craiului anunta programul celor trei zile de festival – 15, 16, 17 august 2019, Parcul National Piatra Craiului

Folk Rock Fest Piatra Craiului, cel mai verde festival de muzica rock, rock alternativ, indie si folk din Romania, propune o experienta inedita celor care vor sa-si petreaca 3 zile intr-un parc national si sa participe la concerte si petreceri in aer liber, la activitati interesante in natura si workshopuri creative. Astfel, intre 15 si 17 august 2019, Parcul National Piatra Craiului se va transforma in scena pe care vor urca pe rand 22 de nume sonore ale muzicii rock si folk romanesti.

Prima zi a festivalului, joi, 15 august, se va deschide cu Mr. Jurjak, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, The Case, Nourunegru, Emeric Imre si Daniel Fat. Vineri, 16 august vor concerta la Folk Rock Fest Piatra Craiului Vita de Vie, Implant Pentru Refuz, Luna Amara, The Different Class, Tapinarii, Bucium, Ovidiu Scridon, Dinu Olarasu. Cea de-a treia zi de festival, sambata, 17 august vor urca pe scenele din Piatra Craiului Coma, Trooper, Byron, Robin and the Backstabbers, Via Daca, Titus Constantin, Daniel Iancu.

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un proiect unic in Romania, un festival cu muzica buna, amenajare realizata de artisti plastici, activitati in natura, workshopuri, sport si buna dispozitie care se subscriu devizei: “Sa multiplicam prin arta valoarea naturii, nu sa o distrugem!”. Primul festival dedicat naturii, Folk Rock Fest Piatra Craiului este amplasat pe malul Barsei, in spatele scenei principale fiind profilata silueta muntelui supranumit ”Craiasa Carpatilor”.

Festivalul va avea un spatiu de camping de 5000 de corturi, zona de plaja, loc de joaca pentru copii, diverse jocuri si activitati interesante pentru participanti, zona de party dar si ecrane pe care se vor vedea imagini cu animalele salbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului national. Cele 16 hectare pe care se va desfasura Folk Rock Fest Piatra Craiului vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectura si scenografie inspirata din natura si mitologia spectaculoasa a parcului national. Festivalul va fi totodata cadrul unde se pun bazele unei miscari care sa aduca artistii plastici in natura si care va purta numele ART Station.

Intregul concept este gandit sa aduca cat mai aproape de oameni experienta naturii salbatice, emotia pozitiva pe care natura o provoaca, fara a deranja salbaticia. Ziua vor fi organizate diferite excursii si activitati creative, iar seara va aduce concerte si petreceri.

See Also

Festivalul isi propune sa nu foloseasca pe cat posibil recipiente din plastic, sa stranga selectiv deseurile si sa fie un exemplu de festival cu adevarat verde. O intreaga campanie va fi sustinuta in acest sens pe retelele de socializare, in consens cu miscarile: #trashtag si #plasticfree.

Initiatorul proiectului este Asociatia Ecoturistica Zarnesti-Piatra Craiului, care a preluat anul trecut evenimentul “Folk de Zarnesti” si l-a transformat intr-un succes pe plan local, aratand cat de mare nevoie este de activitati distractive, educative si recreative pentru turisti. Peste 60 de pensiuni din zona sunt deja partenere in proiect, cea mai mare mobilizare la nivel local de pana acum. In fiecare an in Parcul National Piatra Craiului vin aproximativ 200 000 de turisti, atrasi de frumusetea locului, marea majoritate in lunile de vara.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top