Now Reading
Cele mai frumoase 3 hike-uri din Europa, mai puțin cunoscute

Cele mai frumoase 3 hike-uri din Europa, mai puțin cunoscute

Anda Alexandrescu

“Always go the extra mile, it’s never crowded.” and you get the best view, am adăuga  noi. 

Hike-urile ne oferă și trezesc în noi câteva lucruri aparte, pe care nu le găsim în altă activitate atunci când călătorim. 

Pe lângă trezirea spiritului explorator, lucrurile se dezvăluie rând pe rând înaintea noastră și plimbarea pe jos crează o relaxare optică care, ulterior, se poate traduce printr-o pură meditație. 

La asta am mai adauga un sentiment de apartenență și conexiune cu natura, și astfel ajungem la cele mai frumoase trasee de hike, de data aceasta, din Europa.

Pentru pasionații de hike-uri cu condiție fizică, un strop de adrenalină și multă iubire pentru ieșirile în aer liber, o să parcurgem mai jos 3 trasee de hiking din Europa, care vor colora amintirile călătoriilor.  

 

 

 

Defileul Samaria – Grecia 

Unul dintre cele mai mari canioane din Europa, defileul Samaria, se află în sudul insulei Creta și se întinde pe o suprafață de 16 km, lângă localitatea Omalos.

Traseul se întinde pe o durată de 5, 7 ore și are un grad de dificultate ridicat. 

Se spune despre defileul Samaria că ar fi unul dintre cele mai pitorești din Europa și peisajul se aseamănă mult cu Noua Zeelandă sau Patagonia. 

Cu lanțuri muntoase impresionante, floră și faună extrem de diversă și râuri nesfârșite de apă proaspătă, e locul ideal pentru un hike. Și încă unul extrem de accesibil. 

La sfârșitul traseului, te așteaptă o plajă unde să te răcorești și să-ți tragi sufletul.

Camino dos Faro – Spania

Deși majoritatea turiștilor aleg Camino del Santiago pentru renumele dobândit de-a lungul anilor, puțini știu că o alternativă la fel de frumoasă și mai puțin cunoscută e Camino dos Faro, în traducere “Calea Farurilor”.

Camino dos Faros e traseul ideal pentru cei care vor să evite mulțimile de turiști și își doresc o aventură. 

Ruta pornește de-a lungul coastei numite Costa de la Muerte, în NV Galiciei și conectează toate farurile din zonă. Este un traseu de aproximativ 6 zile pe o distanță de 105 km, care necesită planificare din timp.

Deși este considerată dramatică și periculoasă de către marinari, coasta Galiciei a impresionat toți turiștii prin frumusețea ei: de la faruri istorice la faleze stâncoase, peșteri și epave. 

Galicia e o regiune renumită mai ales pentru gastronomia delicioasă și preparate din fructe de mare, deci aromele și gusturile restaurantelor vor fi un răsfăț bine venit pe parcursul traseului. 

See Also

 

 

Rota Vicentina, Traseul Pescarilor – Portugalia

Rota Vicentina e o rețea de trasee situată în partea de Sud Vest a Portugaliei, care permite hiking-ul pe jos sau cu bicicleta. Este împărțită în trei categorii: Drumul Pescarilor, Partea Istorică și Rutele Circulare. 

Aici amintim de drumul tradițional al pescarilor, de unde și numele Rutei. Este un traseu de aproximativ 4 zile, care porneste din Porto Covo și se termină în Odeceixe (Algarve), zona cu cele mai frumoase plaje din Portugalia. 

Primii 10 km îi poți parcurge desculț pe nisipul plajelor, urmând ca restul traseului să fie o combinație de teren nisipos (dune și plaje) și cărări cu dificultate ușoară. 

Este considerat ca fiind printre cele mai frumoase trasee de coastă din lume. 4 zile în care descoperi cele mai frumoase colțuri din Portugalia: de la culorile fascinante ale oceanului, la nisipul extrem de fin, ruine și sate albe.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top