Now Reading
9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | MARIUS MIHALACHE – “Cu Săftița încercăm să prezentăm o identitate culturală românească prin ochii femeii românce.”.

9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | MARIUS MIHALACHE – “Cu Săftița încercăm să prezentăm o identitate culturală românească prin ochii femeii românce.”.

Păstrând și noi tradiția, Daily Magazine este și în acest an partener media al Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative de la Brăila. În acest sens realizăm o serie de interviuri cu protagoniștii spectacolelor implicate în ediția care în acest an va aduce multă culoare, artă și sens.

Începem azi cu maestrul Marius Mihalache, cel ce sosește pe meleagurile artistice dunărene cu o bijuterie de spectacol – Săftița, în prima zi de festival, sâmbătă, 25 septembrie, cu începere de la ora 20.30 pe scena exterioară amplasată pe strada Mihai Eminescu. 

Săftița un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal.

 

Perspective asupra artei teatrale din România în prezent

Din păcate, profesia mea de muzician nu-mi permite să am o parere avizată despre perspectiva teatrului românesc. Consum teatru la nivel de amator.

 

Aşteptãri personale de la Festivalul Internaţional de Teatru şi de la publicul brãilean

Publicul, în general, se hrănește cu emoția pe care artistul o transmite. Dacă reușești ca artist să te faci înțeles, să emoționezi, publicul te va adora.

 

Elemente principale ce descriu spectacolul invitat în festival

Noi ținem un concert ce vrea să creioneze muzical identitatea femeii românce.

 

3 mesaje cu care publicul cred cã va rãmâne dupã vizionarea acestui spectacol

Tare mi-aș dori ca publicul să perceapă exact ceea ce noi transmitem. Încercăm să prezentăm o identitate culturală românească prin ochii femeii românce.

 

See Also

 

3 motive pentru care un festival de teatru consider cã este întotdeauna de bun augur în spaţiul cultural

Cultura este unul dintre elementele care ne definesc ca națiune. Efectul culturii, ca și  cel al limbii este acela de a crea conștiința colectivă  a unui popor. Este nevoie de o invazie de festivaluri și evenimente culturale de orice tip, pentru a consolida identitatea culturală românească.

 

Planuri personale pentru viitorul apropiat

Să fim sănătoși, să trecem de pandemia asta și vor apărea și noi proiecte.

 

Biletele pot fi achiziționate online de pe https://www.blt.ro/ , dar și de la agenția teatrală – telefon 0239-613969.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top